04/06/2015Και βουνό και θάλασσα, στο Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο!

Και βουνό και θάλασσα, στο Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο!

Όλες οι εμπειρίες της φύσης σε απόσταση περιπάτου ή ποδηλάτου! Οι μεγαλύτεροι συγκοινωνιακοί κόμβοι της Ελλάδας, η Αττική οδός και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών σε απόσταση 10 λεπτών. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, μέσα στον ίδιο δήμο, το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, που περιλαμβάνει το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη, τη Χαμολιά, τη Βραυρώνα και άλλες μικρότερες περιοχές.

Κι' όμως, το Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο έχουν να προσφέρουν τόσα περισσότερα: τον Ιερό ναό της Άρτεμις, το Κάστρο, τις παραδοσιακές ταβέρνες στο Μαρκόπουλο, τις γνωστές ψαροταβέρνες του Πόρτο Ράφτη, τον ιππόδρομο, τα οινοποιεία, τα ποιοτικά καταστήματα τροφίμων, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και όμορφο γεωλογικά τοπίο.

Στον δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας, με το πρόσφατα εφαρμοσμένο σχέδιο πόλεως, δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές κατοικίας, σε περιβάλλον χαμηλής δόμησης. Σύντομα θα εφαρμοστούν καλύτερες συγκοινωνίες, ενώ ήδη τέθηκε σε κατασκευή το δίκτυο αποχέτευσης. Σε μία περιοχή, που πλέον είναι πλήρης άλλων υποδομών, όπως σχολεία, ιατρεία, γυμναστήρια κ.τ.λ.

Όλα αυτά, σε απόσταση αρκετά μακρινή από το μολυσμένο αέρα, την ηχορύπανση και την πυκνή δόμηση της Αθήνας και ταυτόχρονα αρκετά κοντινή ώστε ο κάτοικος των Μεσογείων να φθάνει νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος από ότι ο κάτοικος του Πειραιά ή της Κηφησιάς.

Ίσως στο Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο, να υπάρχει μια ευκαιρία ζωής!