09/07/2015Ακίνητα: Αξία που μένει!

Ακίνητα: Αξία που μένει!

Από το 2008, που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, τα ακίνητα έχασαν κατά μέσο όρο, περισσότερο από 50% της αξίας, στις ονομαστικές τιμές διάθεσής τους.

Άλλα προϊόντα υψηλής αξίας, όπως μετοχές, σκάφη, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κ.τ.λ., έχασαν σαφώς περισσότερο έδαφος αυτήν την 6ετία. Γιατί άραγέ;

Ας μην ξεχνάμε την παλιά "αρχή του παππού", ότι ένα ακίνητο διατηρεί την ανταλλακτική αξία του, ότι και αν γίνει στην αγορά. Μπορεί να ανέβει ή να κατέβει η ονομαστική του αξία, όμως πάντοτε θα ανταλλάσσεται, με πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, με πολλές μετοχές, με πολλά χρήματα. Καλύπτει ταυτόχρονα την ανάγκη της στέγασης, είναι είδος που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, ενώ ταυτόχρονα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να παράγει εισόδημα. Γι' αυτό και όλοι επιθυμούν ένα ξεχωριστό, "το δικό τους ακίνητο".

Ανάμεσα στα προϊόντα υψηλής αξίας, που θεωρούνται προϊόντα ανταλλαγής, τα ακίνητα που βρίσκονται σε καλές τοποθεσίες ξεχωρίζουν, κρατάνε ή ακόμη και αυξάνουν σε κάποιες περιπτώσεις, την πραγματική αγοραία αξία τους.

Είναι κάποια λίγα ακίνητα, που απλώς θα έρθει η στιγμή που θα γίνουν περιζήτητα!